PHP max_execution_time Limit Arttırma [Çözüldü]
PHP max_execution_time ile sitenize demo içerik veya modülleri kurarken birkaç saniye içerisinde gerçekleştirmeyi sağlayan bir ifade biçimidir. Genelde web sitemiz için seçtiğimiz temaları kurarken bu uyarıyı alırız. PHP max_execution_time her temada farklılık göstermektedir. Bu nedenle istenilen değerleri kurmadan öncede bizden istenilen değerleri girmemiz gerekmektedir.
PHP max_execution_time limit arttırma işlemi olmadıysa, temanızın kurulu olduğu klasör içerisinde functions.php dosyası içerisinde en alt satıra 1 satır boşluk bırakarak aşağıdaki kodu yazarak post_max_size limitinizi artırabilirsiniz:
Eğer halen sorun alıyorsanız hosting firmanıza yazmanız gerekmektedir. Bazı hosting firmalarında buna izin verilmemektedir. Dolayısıyla size göstermiş olduğum php.ini veya .htaccess çözümleri işe yaramadıysa başka bir yerde çözüm aramanıza gerek yok. Doğrudan hosting firmanıza ticket açarak çözüm yaratabilirsiniz.
PHP max_execution_time Hangi Değeri Girmeliyim?
Çok daha iyi anlamanız için size bir görsel ile eşlik edeceğiz. Çok sık kullanılan Porto wordpress tema kurulumunda bizden istenilen sistem gereksinimleri örnek veriyoruz. Bu değerler her temada farklılık gösterecektir. Temamızı ve eklentileri sorunsuz, hızlı yüklememiz için bizden istenilen değerler şöyle. İlk sistem durumunda ''Minimum 300 gerekli, Önerilen 600'' uyarısı bize yeterli olmadığını ve yükseltmemiz gerektiğini belirtiyor. İkinci sistem durumunda yükseltmeyi yaparak minimum gereksinimleri karşıladığımızda, ''Minimum gereksinimi karşılıyor fakat önerilen 600'' uyarısını alıyoruz. Üçüncü sistem durumunda ise önerilen değeri 600 yaptığımızda bizden istenilenleri karşılamış oluyoruz.PHP max_execution_time Limit Arttırma Nasıl Yapılır?
Burada en basit tekniği kullanacağız. PHP max_execution_time htaccess dosyası üzerinden düzenleyeceğiz. Buraya ekleyeceğimiz iki satırlık kod ile kolay bir şekilde bizden istenilen hıza ulaşacağız. Aşağıdaki kodu .htaccess dosyasının içerisine girdikten sonra satırı ile # END WordPress arasına yapıştırmanız gerekmektedir. Eğer farklı alanlara yapıştırırsanız hata alabilirsiniz. Böyle bir durumda yapıştırmış olduğunuz kodu silmeniz yeterli gelecektir. Kodları yapıştırmanız gereken alanın görselini yanda (altta) görebilirsiniz.php_value max_execution_time 600 php_value max_input_time 600
@ini_set( 'max_execution_time', '600'
Bu Bir Hata mıdır?
Aslında bu bir hata değildir. PHP max_execution_time wordpress üzerinde tema veya eklenti kurmadan önce sıkça karşımıza çıkan bir sistem gereksinimidir. Sorunsuz ve hızlı çözüm üretilmesi için bizden istenilen net değerlerdir.
Bu İçerik İşinize Yaradıysa/Yaramadıysa Lütfen Yorum Yaparak Geri Bildirimde Bulunun
Comments (2)
Dediğiniz gibi yaptım uyarı kayboldu teşekkür ediyorum
WordPress sitemde büyük dosyaları yüklemeye çalışırken sürekli ‘maximum execution time exceeded’ hatası alıyordum. Bu yazıyı okudum ve belirtilen adımları takip ederek PHP max_execution_time limitimi artırdım. Yapmam gereken ayarlar o kadar net bir şekilde anlatılmıştı ki, teknik bilgim olmamasına rağmen hiçbir zorluk yaşamadım. Şimdi sorun tamamen çözüldü ve site performansım da arttı. Kesinlikle bu yazıyı tavsiye ediyorum, çok yardımcı oldu!