Google Sitelinks Arama Kutusu ”query – input alanı eksik” [Çözüldü]
Google sitelinks arama kutusu hatalarından birisi olan ''query - input alanı eksik'' hatasının çözümü son derece basittir. Google webmaster tools üzerinden aldığınız bu hatayı ''Düzeltmeyi Doğrula'' demeden önce yapmanız gereken işlemi anlatacağım.
Google Sitelinks Arama Kutusu ''query - input alanı eksik'' Hatası
Eğer bu hatayı alıyorsanız ve Google Console üzerinden düzeltilmesi gerekiyorsa yapmanız gereken ilk işlem web siteniz içerisinde bir ''Search'' alanı oluşturmaktır. Birçok site içerisinde bu alan vardır. Fakat bazen kullanılacak bir işlevsellik yoksa kullanılmıyor olabilir. Web sitenizin header yani üst kısmına bir ''Site İçi Ara'' alanı oluşturmanız gerekiyor. Önemli!: Web sitenizin tüm alanlarında görülmesi gerekmektedir. Yoksa link bazlı hatalar almaya devam edersiniz. Tüm site içerisinde görülen Header / Footer alanlarını kullanmalısınız. Aksi durumda bu hatayı almaya devam edeceksiniz!Web Siteme Arama Kutusu Nasıl Eklerim?
Gelişmiş yada normal arama kutusu eklemeniz için spesifik bir detay veremem. Her temanın kendine özgü bir işlevselliği var. Temanızın üst kısım (header) alanına temanızın özelliklerinden yola çıkarak aktif hale getirebilirsiniz. Wordpress içerisinde bu özellik kendiliğinden var. Bu yüzden ekstra bir eklenti kurarak sitenizin performansını düşürmenize gerek yok. Wordpress bileşenleri arasında ''search'' yada ''ara'' yazarsanız size bu bileşen çıkacaktır.Google Sitelinks Arama Kutusu ''query - input alanı eksik'' Çözümü
Eğer sitenize arama özelliğini eklediyseniz yada aktif ettiyseniz artık böyle bir sorun kalmadı demektir. Webmaster Search Console üzerinden ''Düzeltmeyi Doğrula'' butonuna basarak bu iyileştirmeyi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bu İçerik İşinize Yaradıysa/Yaramadıysa Lütfen Yorum Yaparak Geri Bildirimde Bulunun
Yorum (1)
Web sitemde Google Sitelinks arama kutusu görünmüyordu ve bunun nedenini anlayamıyordum. Bu yazıyı okuduktan sonra eksik olan query input alanını nasıl ekleyebileceğimi öğrendim. Structured data kullanarak gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, kısa sürede arama kutusunu yeniden aktif hale getirdim. Yazı, oldukça net ve uygulanabilir öneriler sunmuş.